Sluta röka med bevisade metoder som fungerar


Du kommer ofta att höra att sluta röka är inte lätt, men det här är oftast ett resultat av att du inte förstår det bästa sättet att närma sig det. Precis som allt annat, ju mer informerade du är desto större är dina chanser att lyckas med. Fortsätt läsa för en mängd olika tips som hjälper dig att sluta röka.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minuser om att stoppa. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du vill sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter.

Ta varje dag en i taget. Vägen till stopp är bara en process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att förändra framtida resultat.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Träningsrutin

TIPS! Undvik att du associerar med rökning när du försöker sluta. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Var noga med att diskutera vilken träningsrutin som helst med din läkare innan du börjar.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjningstaktik. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till stödgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

TIPS! Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om din läkare anser att det är lämpligt, kan de ordinera dig medicinsk hjälp med att sluta.

När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

TIPS! Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör.

För närvarande bör du förstå vikten av att utbilda dig själv om de bästa sätten att sluta röka. Att ha informationen att veta vilka tekniker som fungerar bäst kommer att göra processen mycket enklare. Ta de råd som du har lämnat här, och du kommer att sluta så snart du är mentalt beredd att.Source link