Sluta röka med bevisade metoder som fungerar


Många människor kan inte sparka nikotin trots de negativa effekterna. Om du själv har kämpat för att sluta röka, kan den här artikeln hjälpa till. Applicera de tips som du tycker är mest användbara när du försöker sluta röka.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

TIPS! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och känslomässiga utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

Stay Committed

För att sluta röka framgångsrikt måste du förbli engagerade att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

TIPS! Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och avleda dig från att röka, delta i ett träningsprogram och anmäl dig till den lokala Gym. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens om det längre.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Tips! För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med ditt slut, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för sötsaker. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Tänk alltid på din motivation. Du kan tycka att det är bra att skriva inspirerande citat i din planerare, eller ha på dig smycken som påminner dig om din kamp. Du kan också köpa dig ett smycke för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett och sedan undvika dem. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Drick kaffe när du kommer in på ditt kontor eller håll dig borta från baren för att minimera dina begär.

Tänk på effekterna på din familj som kan orsakas av din dåliga rökvanor och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Jag tror inte att du vill vara på den förlorade slutet av den här statistiken.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill bli kall kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

De första 7 dagarna av att sluta är det absoluta svåraste. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. När du har tagit bort nikotin från din kropp måste du bara hantera psykologiska skäl för att du vill röka. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

I stället för att röka, träna. Övning orsakar endorfiner att släppas som gör att du mår bra, och att få lite motion hjälper till att läka dina rökningrelaterade hälsoproblem. Distraktionen skadar inte heller! Att öva mer hjälper också till att förhindra att du tar för mycket vikt efter att du slutat röka.

Använda dessa förslag bör ge dig en utmärkt start på att eliminera cigaretter från ditt liv. Du förtjänar att leva ditt liv utan cigaretter. Ge dig själv chansen att bli av med denna vana. Din hälsa och ditt övergripande välbefinnande kommer till stor nytta genom att du slutar.Source link