Sluta röka med bevisade metoder som fungerar


Flertalet rökare är väl medvetna om de därmed sammanhängande riskerna, men ignorerar dem tydligt. Det är mycket lättare att vilja sluta, än att faktiskt sluta. Om du vill ta reda på vad det verkligen kräver för att sluta, har den här artikeln vad du behöver.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscentra, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Tips! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Siktmål

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

TIPS! Låt dina nära och vän veta att du vill sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Tala med din läkare innan du börjar någon träningsrutin.

Om du inte kan sluta röka, besök din läkare. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om stödgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på din avslutande resa.

Du bör nu förstå att sluta röka är möjligt om du sätter in ansträngningen. Det viktigaste du måste göra är att vara stark, bestämd och redo att hålla dig med din målplan. Att använda den fasta informationen i den här artikeln kommer att få dig på väg att vara rökfri.Source link