Sluta röka med dessa beprövade tips för framgång


Om du inte är riktigt beredd att sluta röka, hittar du det nästan omöjligt att lyckas. Du måste vara kunnig om processen och vad det medför. Att avsluta blir lättare om du har en bra förståelse för ämnet. Läs vidare för att lära dig några av de strategier som kan sluta vara svåra.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Undvik att gå kallt kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Oavsett vad du behöver titta på din sluta en dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Tips! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att sluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma upp med hälsosamma metoder för att hantera stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper dig att hålla dig borta från att röka.

Tips! Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Så småningom blir du så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Som du kan se finns det ett antal saker du kan göra för att hjälpa dig i din strävan att sluta röka. När du förstår vilka metoder som fungerar bäst för dig, blir sluta röka mycket enklare än du förväntade dig. Använd de råd som finns här, och du kommer att vara på väg mot att lämna denna ohälsosamma vana bakom.Source link