Sluta röka med dessa beprövade tips för framgång


De flesta har svårt att försöka sluta röka. Vidare finns det ingen enda strategi som garanteras att fungera för alla. Gör lite forskning för att försöka hitta en metod som kommer att fungera för dig. Om du använder rekommendationerna nedan blir det lättare att sluta röka en gång för alla.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Gå inte på den kalla kalkonvägen. 95% av tiden, kommer personer som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

När du väl har bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning för att sluta röka för gott.

TIPS! När det gäller att stoppa röken, gör inte sakerna ännu svårare än de redan är. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Sluta röka

Tips! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Ju längre du stannar upp, desto mer begär du kommer att möta.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Hitta något som ger dig motivation, även om du känner dig som uppgift. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett din specifika strategi kan det hända att du har en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för striden att röka en cigarett.

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka.

Du kan hitta stöd i form av onlineforum. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningarna som följer med att röken upphör.

Att tänka på effekterna av att röka på din familj kan tjäna som en seriös motivator för att sluta röka. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika är relaterad till rökning. Låt inte dig bli en statistik.

De första dagarna av något slutförtande försök blir det svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Det är fortfarande svårt att hantera, men det blir gradvis lättare.

TIPS! Tala med dig om du vill sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kan få på egen hand.

Se till att du äter gott om frukt och grönsaker, såväl som nötter och frön när du håller på att sluta röka. Det finns olika anledningar till att äta dessa hälsosamma, kaloriföda livsmedel hjälper dig medan du försöker sluta. Först och främst har du något att snacka på din mun och dina händer när du vill röka. Att äta denna typ av diet kan också minimera den vikt du kan få. Det höga näringsvärdet av dessa livsmedel kommer också att sluta, eftersom det bidrar till att minska symtomen på uttag.

Kom med en lista med de främsta orsakerna du vill sluta. Upprepa dem när du känner att ett begär kommer på, eller när din motivation förloras. Det här kan tänka på dina uttag och hålla det på andra positiva saker som hjälper dig att komma igenom den här korta, men svåra perioden.

Det är sant att försöka sluta röka är inte alltid lätt och det finns ingen bot -all som fungerar för varje rökare. Avsluta är INTE omöjligt, dock! Mellan motivationen och de tips du har fått kommer du att bli framgångsrik. Du kan bli förvånad över hur fort du går fram emot att sluta helt.

TIPS! Om ditt mål är att sluta sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker.Source link