Sluta röka med dessa enkla tips och tricks


Massor av människor vet att de inte ska röka, men de röker fortfarande. Det är för att sluta är en svår uppgift, och folk återvänder bara till att röka eftersom det är så svårt att sluta. Följande artikel kommer att lära dig hur du äntligen ska bli av med denna vana.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din tur kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök aldrig att kyla kalkon. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att öka din sannolikhet att sluta för gott.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver stödgrupper.

Sluta röka ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Tänk inte på framtiden. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och din dagens dag börjar börja lägga till för alltid.

Tips! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du går vidare, kan du börja förlänga dina mål.

Få hjälp av din familj och dina vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men också använda positiva fördelar för motivation.

Överväg att hålla ett fotografi av din familj med dig hela tiden medan du slutar röka för att påminna dig om din motivation. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Du vill inte vara en statistik.

Du bör eliminera allt som hör samman med rökning från ditt hem, medan du slutar röka. Bli av med tändare, askkoppar och matcher. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Detta kommer att förhindra att dina begär efter cigaretter som kan komma från lukten av dessa föremål.

TIPS! Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Substitera en hälsosam vana som träning för din rökning. När du tränar, slipper din kropp många endorfiner, vilket i sin tur gör ditt humör gå upp. Även när du tränar, är din kropp distraherad från att ha en cigarett. Dessutom bidrar träning till att kompensera förändringar i din ämnesomsättning som kan uppstå när du slutar, vilket hjälper dig att hålla viktminskning till ett minimum.

När du försöker bryta rökningens vana äter du många nötter, frön, frukter och grönsaker. Hälsosam, naturlig, låg kalori livsmedel är till hjälp för att sluta. Att äta dessa livsmedel hjälper till att uppfylla begär, eftersom du flyttar händerna och sätter något i munnen som du skulle göra om du röka. Den regelbundna konsumtionen av dessa särskilda livsmedel kan också minimera eventuell viktökning. Dessutom bidrar vitaminerna och näringsämnena till att du känner dig så bra som möjligt under uttag.

Skapa en mantra centrerad kring dina viktigaste skäl för att vilja sluta. Upprepa din mantra till dig själv när du känner ett starkt begär. Detta kan tänka på dina uttag, och hålla det på andra positiva saker som hjälper dig att komma igenom den här korta, men svåra perioden.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dålig rökvanor. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar.

Överväg nikotinbytebehandling för att förhindra känslor av agitation när du slutar röka. Genomförandet av denna teknik kan stimulera dina abstinenssymptom medan du hjälper dig att sluta samtidigt. När du är fri från cigaretter kan du gradvis befria dig från nikotin också.

Ta dig tid att ärligt överväga de främsta anledningarna till att du vill sluta röka. Notera några av de viktigaste orsakerna och hålla dem nära dig hela tiden. Ta ut papperet när du vill tända en cigarett och läs varför du slutar.

I den här artikeln har du lärt dig att du med rätt motivation kan sluta röka. Det viktiga är att förbli bestämd och följ de planer du själv har. Om du följer detta steg och använder de råd som delades i den här artikeln borde du snart leva ett rökfritt liv.Source link