Sluta röka med dessa enkla tips och tricks


Rökning kan påverka ditt livs kvalitet. Det kan påverka allt om ditt utseende, från att smita ditt leende för att göra dina kläder luktar som rök. Det kan också drabba din hälsa dramatiskt. Men sluta röka kan förändra alla dessa effekter. Gör inte hur du börjar sluta? Kolla in tipsen nedan.

Sluta röka gradvis. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa hjälper dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Sluta röka gradvis. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Stödgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Många tycker att att ta ett nytt träningsprogram, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika rökning. Det kan också vara en bra stressavlastare. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

TIPS! Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Många människor har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinuttagssymtom.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om du är kandidat kan din läkare kanske ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

Att sluta röka är svårt, men det är värt det eftersom det kan dramatiskt öka kvaliteten på din hälsa, socialt liv och fysiskt utseende. Förhoppningsvis, med hjälp av de råd som presenteras i den här artikeln får du dig att känna dig säker om din kraft för att helt sluta röka. Välj ett tips som resonerar med dig och experimentera med att använda det direkt.Source link