Sluta röka med dessa tips och tricks


Alla förstår nu hälsoriskerna från rökning, men stopp kan fortfarande vara extremt svårt. Om du verkligen vill sluta röka, kanske är ett tryck i rätt kurs allt du behöver. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att göra det enklare att sluta.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Siktmål

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Cravings kan vara svårt att ignorera. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

TIPS! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

När du slutar röka, rengör ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Sluta röka

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta själv att du kommer att vänta ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Att sluta röka är extremt svårt för många människor, men ibland är det medveten om att några användbara tekniker kan göra det lite enklare. Om du tar råd med denna artikel på allvar och tillämpar den med uthållig flit, kommer du förhoppningsvis att lyckas sluta röka, en gång för alla. Du kan använda de tips som har tillhandahållits för att förbättra hälsan för både dig och din familj.