Sluta röka med dessa tips och tricks


Det kan vara svårt att sluta röka, när cigaretter är så lättillgängliga i de flesta kulturer. Men du behöver inte fortsätta att gå igenom denna onda cykel av stress, tryck och rökning. Läs vidare om några tips som hjälper dig att sluta röka permanent.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Det kommer att hjälpa dig att hålla dig motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

Tips! Sluta röka så fort du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Hitta sättet att avsluta det som är enklast för dig. Försök inte gå kallt kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom, så att du lättare kan sluta röka för gott.

Om du måste röka en cigarett, försök försiktigt fördröja dig först. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Tips! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt ultimata mål.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du till grönsaker och frukt. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak kommer att hjälpa till att stimulera dig att sparka vanan.

TIP! Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Förhoppningsvis känns möjligheten att sluta röka permanent nu mer tillgänglig. Du vill också hjälpa till att främja de åtgärder som krävs för att sluta röka för alla som kan dra nytta av denna typ av kunskap, så gör det du och alla kan vinna.Source link