Sluta röka med dessa tips och tricks


Att nikotin är beroendeframkallande är ett välkänt, vetenskapligt faktum. Det är därför som man sparkar cigarettvanan är det svåraste man kan göra. Ta reda på så mycket som möjligt om att sluta så att du har rätt verktyg på din sida.

Sluta röka

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Undvik att gå kallt kalkon.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande, och det kommer att göra det lättare att sluta röka.

Om du inte kan sluta med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. När du är klar kan du ha viljekraften att säga nej. Om du slutar röka en cigarett, åtminstone har du rökt en mindre cigarett den dagen.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Sluta röka

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Till exempel kan du lägga meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Oavsett vilken metod du använder kan de visuella påminnelserna vara till hjälp för att bekämpa begäret vid en senare tidpunkt.

Gör en N.O.P.E. (Inte en puff någonsin) upplösning. Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanar att ångra ditt hårda arbete. Låt dig veta att även om man har en kommer att orsaka mycket skada.

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

De första dagarna kommer att vara det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. När 48 timmar har gått, kommer din längtan efter nikotin bara att vara psykologisk. Medan det fortfarande är svårt, kommer detta att motstå dem betydligt mindre traumatiska.

Omgiv dig inte med påminnelser om dina rökning dagar, om du försöker sluta. Bli av med alla askkoppar och tändare i ditt hem. Sätt dina kläder i tvättmaskinen och rengör ditt hus noggrant för att bli av med lukten. Luktet av rök kommer att utlösa fysiologiska begär, så denna vårrengöring tjänar som en förebyggande åtgärd mot frestelsen.

Det är svårt att sluta röka eftersom nikotin i cigaretter är väldigt beroendeframkallande. Många tycker det är mycket svårt att ge upp vanan, både av fysiska och emotionella skäl. Använd informationen som finns här för att göra saker lite mer hanterbara för dig själv. Med dessa användbara tips och ditt långsiktiga engagemang och engagemang kan du äntligen sluta röka, för gott.Source link