Sluta röka med dessa tips och tricks


Avsluta är svårt på grund av all stress och tryck du måste leva med dagligen. Men du behöver inte fortsätta att gå igenom denna onda cykel av stress, tryck och rökning. Läs vidare för några tips som hjälper dig att sluta röka permanent.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Undvik att gå kallt kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Support Group

TIPS! Bo i nuet och sluta en dag i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde i första hand.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. En annan strategi för att minska den mängd du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

Tips! För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Träning kommer att göra din stress försvunnen.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kommer att kunna se den varje dag. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Var beredda med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Kom upp med flera alternativ för stressavlastning så att du kan prova olika saker om det första på din lista inte eliminerar önskan att röka.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle bli drabbad om du skulle bli sjuk eftersom den vana i ditt sinne. En av fem amerikanska dödsfall är relaterad till rökning på något sätt, enligt många statistik. Låt dig inte vara en av dem som dör från att röka. Avsluta idag för bättre hälsa.

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger när det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. När en längtan slår ut, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter.

Det är väldigt lätt att använda rökning som en slags kryck under stressiga situationer. Om det är sant måste du hitta en lämplig ersättare så att du fortfarande kan koppla av när du känner dig stressad. Meditation, andningsteknik eller yoga kan vara effektiva för lugnande och refokusering av dina tankar.

Sluta röka

Diskutera rökfria läkemedel med din läkare. Det finns flera produkter tillgängliga för dem som försöker sluta. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Din läkare är din bästa resurs för att hitta ett läkemedel som hjälper dig att sluta röka.

TIPS! Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare har tillgång till upphörande resurser som du inte gör.

Om du känner att du håller på att knäcka, ring någon som redan har slutat för att uppmuntra stödord. Oavsett om det kan vara en familjemedlem eller en vän, öppna och dela med dig vad du tycker om frestelsen du upplever. Inte bara kommer detta att distrahera dig, det är trevligt att veta att någon bryr sig och kan hjälpa dig att ta itu med problemet med någon annans hjälp.

Efter allt du har lärt dig, borde du känna dig mycket mer självsäker när du slutar med den dåliga vanan att röka för gott. Om du lägger på detta råd för att arbeta i ditt liv, kommer rökning snart att vara ett minne.Source link