Sluta röka med dessa tips och tricks


Avsluta rökning ger en mängd fördelar ekonomiskt, fysiskt och emotionellt. Du kan överväga att dessa fördelar tjänar som sin egen personliga motivation samtidigt som du utvecklar andra hanteringsstrategier för att ge dig möjlighet att sluta röka. Börja med tipsen nedan. Hänvisa till det när du behöver extra hjälp.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Det är normalt för din kropp att kräva mat under stoppprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Få mycket stöd. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig ska ignoreras, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Klipp ner på rökning. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Vid någon tidpunkt kommer du att vara så skicklig att säga att det blir permanent.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Tänk alltid på din motivation. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Men du bestämmer dig för att göra detta, det kommer att bidra till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Gör lite motion. När du slutar röka är träning mycket fördelaktig och hjälper din lungkapacitet att förbättras. Regelbunden motion kan också hjälpa dig att hålla din kroppsvikt under kontroll. Under träning produceras endorfiner, vilket kan hjälpa till att hantera symtomen på uttag.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Detta är ett effektivt sätt att försörja dig för att sluta helt.

Sluta röka

Inse att att sluta röka är något positivt i ditt liv, snarare än något negativt. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Försök att komma ihåg de många fördelarna du kommer att uppleva om du slutar, och hur mycket värde det skulle lägga till i ditt liv. Dessa fördelar bör förbättra dina chanser att sluta med effektivitet.

Troligen vet du redan att rökning är dålig för dig. Den enkla kunskapen att rökning är dålig är emellertid ofta inte tillräckligt för att sparka vanan. Det är här den artikel du just har läst är praktisk. Om du längtar efter cigaretter eller din motivation börjar flagga, läs igenom tipsen ovan och använd dem. Snart ser du en stor förbättring i ditt liv när du inte längre röker.

Minska rökning. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.Source link