Sluta röka med dessa tips och tricks


Att sluta röka är inte lätt, även för de som är starka. Verkligheten är att även människor som verkligen är intresserade av att sluta röka känner att de får något från att röka. Att ta bort dig själv emotionellt från rökningens vana och avsluta det för gott, använd följande råd för att komma igång.

Sluta röka gradvis. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

10 minuter

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se passet passet inom 10 minuter. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att lätta din ansträngning för att sluta röka. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kanske du måste tillfälligt lägga din bok ned tills du har brutit din rökvanor. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Nu har du lärt dig att sluta röka är inte en omöjlig uppgift. Genom att använda råd från denna artikel och hålla sig fokuserad, är det möjligt att effektivt sluta röka. Du kan överraska dig själv vad du kan uppnå när du har beslutsamhet.