Sluta röka metoder som har visat sig vara mycket framgångsrik


Det är vetenskapligt bevisat att cigaretter innehåller nikotin och att nikotin är beroendeframkallande. Att försöka hålla sig borta från cigaretter kan därför vara mycket svårt för en rökare. Se till att du har bra information om hur du går vidare för att få en bra chans att uppnå ditt mål.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista över för och nackdelar med att sluta. När något är skrivet kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du vill röka en cigarett kan förseningen leda till att du röker en mindre cigarett den dagen.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, såväl som mot stödgrupper och andra informationskällor.

TIPS! Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över åtgärder du kan vidta för att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är avgörande.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Det är svårt att sluta röka eftersom det är lätt att bli beroende av nikotin som finns i cigaretter. Avsluta är både fysiskt och psykiskt krävande. Gör det enklare för dig själv genom att följa de råd som finns i den här artikeln. Om du försöker tillämpa den information du bara läste finns det ingen anledning att du inte kommer att kunna sluta.Source link