Sluta röka metoder som har visat sig vara mycket framgångsrik


Många människor har en önskan om att sluta röka. Men de förlorar ofta viljan att göra det utan att ens försöka. Med en positiv utsikt och de råd du får i denna artikel kan du avsluta med framgång. Fortsätt läsa och använd dessa tips för att utforma en bra slutstrategi.

Sluta röka så enkelt som möjligt. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta kan vara en lång process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att förändra framtidens resultat.

TIPS! Avsluta kan vara enkelt om du vet hur du ska göra det korrekt. Att sluta kallt kalkon kanske inte lyckas.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna du vill sluta.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

Om du röker hemma, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Om du gör det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en ständig påminnelse om de cigaretter du haft.

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Kom upp med en givande belöning för varje uppsättning dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

TIPS! Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

Utsätt inte ditt slutdatum eftersom detta borde ske omedelbart. Ange inte ett datum i framtiden som hänger på något annat, börja idag och skapa planen och säkerhetskopiorna som du behöver vara framgångsrika. Ju mer du röker desto högre risk kommer du att få av en sjukdom på grund av att du röker. Att sluta hindrar också de som omger dig från att andas in för begagnad rök, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

Bli av med något i ditt liv som påminner dig om att röka. Töm ditt ashtrayshus och ta det lättare ur din väska eller portfölj. Du bör ta tid att tvätta alla dina kläder och sängkläder för att avlägsna lukten av rök. Du kan också behöva noggrant rengöra huset från topp till botten. Genom att göra detta kommer du att eliminera lukten som kan ge dig begär.

Om du försöker sparka rökning, kan rådgivning vara ett bra alternativ att försöka. Det kan finnas en känslomässig anledning som gör att du vill röka. När du har tagit upp problemet är det lättare för dig att sluta. Be din läkare att hänvisa till en rådgivare om du är intresserad av den här typen av hjälp.

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du byta ut något annat på plats.

Byt ut din rökning vana med en frisk som motion. Efter några veckor av att sluta röka och börjar träna kommer du att märka en drastisk ökning av din energi och du kommer att få en mer positiv utsikt mot livet. När din kropp återhämtar sin styrka från din nya träningsplan, kommer du inte troligt att du vill förstöra detta genom att sluta röka igen.

Det är sant att många människor vill sluta röka, men de flesta kan bara " Jag verkar inte göra det. De som är väldigt seriösa att sluta har vanligtvis en detaljerad plan och en del motivation för att göra det lättare att hålla sig på rätt spår. Applicera råd från denna artikel till din egen genomtänkt anpassade plan och förhoppningsvis kommer du snart att vara en icke-rökare!Source link