Sluta röka metoder som har visat sig vara mycket framgångsrik


Rökning är inte bara ohälsosam, men det äventyrar dem runt dig. Rökning är känd för att orsaka lungcancer, hjärtattacker och emfysem tillsammans med flera andra hälsoproblem. Forskning har visat att andrahandsrök orsakar farliga hälsofrågor också. Det här är bara några skäl att sluta är så mycket viktigt. Du kan hitta lite bra information för att komma igång med att sluta nu.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Undvik att gå kallt kalkon.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

TIPS! Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta.

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka begäret efter en cigarett.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Secondhand Smoke

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

Rökning är inte bara ohälsosam, men det är också farligt. Det finns många hälsorisker i samband med rökning, såsom hjärtattacker, lungcancer och emfysem. Röket från begagnad inandning är också en mycket farlig sak, och är därför farlig för allmänheten som helhet. Ställ råd från den här artikeln för att arbeta i ditt liv och förhoppningsvis stoppa ditt beroende av att röka.