Sluta röka metoder som har visat sig vara mycket framgångsrik


Även om många rökare skulle vilja sluta, går de inte igenom med sina planer. Så läs dessa tips för att se hur man startar processen att sluta röka. Då kan du använda dem dagligen och sluta en gång för alla.

Sluta röka så fort du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begäret bättre.

Koncentrera på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Få mycket stöd. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Överväg att gå med i en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotingummin eller hudfläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom, samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

Bliv motiverad med påminnelser. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa när ett begär begär.

Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända sig till cigaretter. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Se till att listan har mer än ett alternativ på det, om du behöver tillgång till mer.

TIPS! Byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter.

Från och med nu bör du känna sig mer optimistisk, eftersom du har lärt dig att det inte finns något behov av att röka och du kan njuta av en hälsosammare livsstil under de kommande åren. Gör vad som krävs för att sluta röka idag och leva rökfritt under resten av ditt liv!Source link