Sluta röka nu genom att följa dessa tips


De flesta som försöker sluta röka kommer att upptäcka att det är en mycket utmanande process. Ingen enkel teknik fungerar bra för alla. Du kan ha några försök och fel framför dig innan du hittar en teknik som fungerar för dig. Genom att använda följande råd ser du att det kan vara enkelt att sluta.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Support Group

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Försök inte göra det själv. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig på varandra och slutligen sluta vana.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Försök att inte röka så mycket. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

TIPS! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

När du slutar röka, rengör ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Detta kommer att göra ditt hus lukta rent och friskt, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Du hittar många olika grupper som är öppna för alla eller fokuserar på en nisch. Du kan tycka att det är bra att jämföra sluttekniker med andra. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse för vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Det är ett faktum att sluta röka är inte alltid lätt och det finns ingen bot som fungerar för alla typer av rökare. Ändå har alla möjligheter att lyckas. Framgång kan hittas genom att hitta rätt tips och tekniker som de du har läst här, tillsammans med bra motivation och ett bra supportsystem. Prova dessa metoder, och du kommer att bli förvånad över deras effektivitet.Source link