Sluta röka nu genom att följa dessa tips


Behovet av en cigarett kan verkligen vara obekväma och besvärliga ibland. Ditt liv kommer sannolikt att vara avbrutet genom att du måste lämna byggnaden för att röka, och du kan känna dig lite av om du inte alltid har dina rökningsprodukter med dig. För att bryta denna fula vana, fortsätt läsa! Det finns en mängd tips och tekniker i den här artikeln som hjälper dig i din kamp för att sluta röka.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Replacement Therapy

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan ibland verka överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang genom att beakta orsakerna till att du vill sluta.

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

För att förhindra att du tar in dina nikotinavtagningssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov.

När rökning har börjat verka som en börda för dig, är du redan på väg att sluta. Efter att ha läst råd här kommer resten av slaget med en solid spelplan och klibbar sig. Använd några av de tips du läst för att hjälpa dig att eliminera din önskan att röka.