Sluta röka nu genom att följa dessa tips


Oavsett vem du är, eller hur mycket viljestyrka du kan ha, sluta röka är inte en lätt uppgift. Faktum är att många människor känner att de fortfarande får något av det oavsett om de vill sluta eller inte. Att ta bort dig själv emotionellt från rökningens vana och avsluta det för gott, använd följande råd för att komma igång.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista över fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre efter att du slutat röka. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Hur kommer du att hantera stressiga tider? Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Tänk på hur vår rökning påverkar din familj. Kom ihåg att om du blir allvarligt sjuk eller dör på grund av rökning, kommer det att skada din familj. Att tänka på detta kan hjälpa dig att vara motiverad att sluta. Statistik visar att ett stort antal dödsfall i Amerika kan hänföras till rökning varje år. Låt dig inte vara en av dem som dör från att röka. Avsluta idag för bättre hälsa.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. Alla har samma möjlighet att ge sig upp i rösten, även de som är mycket välorganiserad och intensivt motiverad. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Du kan bara lyckas nästa gång.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Försök att träna för att ersätta din rökning vana. Utöva frisläppande endorfiner, vilket kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Du kan också undvika den typiska viktökning som kommer med den långsammare metabolism som är associerad med att sluta genom att öka träningen.

Konsumera mycket av råvaror, fröer och nötter under avslutningsfasen. Dessa kalorier är naturliga och hälsosamma sätt att hålla din kropp stark och hjälpa dig att sluta röka av flera skäl. Du kan hjälpa till att ersätta de tröstande rörelser som är förknippade med att röka genom att ha något du kan göra för att hålla din mun och händer upptagen. Dessutom minskar dina chanser att gå ner i vikt under denna avslutningsperiod. Vitaminerna och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa till med dina abstinenssymptom.

Ring någon om hjälp och stöd när din viljestyrka försämras och du är nära att ha en cigarett. Låt en familjemedlem eller vän veta att du kämpar. Den tid du tar för att ringa kommer att ge dig en distraktion, och det är också en bra motivator att veta att du har någon som du kan betro och lita på.

Rådfråga din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Gör upp en mantra av dina främsta anledningar att sluta. Du kan använda detta som en vägledning för motivation när du känner att du förlorar hoppet. Detta kan hjälpa dig att fokusera på din motivation att sluta när cravings är starka.

Deep Preatment

Prova djup andning om du försöker avvärja ett begär för en cigarett. Detta ger dig tid att tänka på orsaken till att du slutade. Du kommer också att må bättre tack vare extra syre. Djupa andningstekniker kan snabbt och enkelt läras.

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Om du röker eftersom du har en oral fixering, gör något annat med din mun. Många tycker att det är till hjälp att tugga tuggummi eller suga på hårt godis när ett begär träffar. Elektroniska cigaretter kan också ge snabb lindring.

När du slutar röka kan du uppleva många olika känslomässiga förändringar längs din resa. Du kommer att uppleva cravings, och det kan vara lätt att bara ge in. Ett sätt att hjälpa till att övervinna begär är att hålla en tidskrift. I denna tidskrift bör du skriva ner vad som hände när begäret inträffade, och hur du effektivt hanterade begäret.

Som du kan se måste sluta röka inte vara en skrämmande och omöjlig uppgift. Genom att prova ovanstående tips med positivitet och uthållighet, kan du verkligen sparka den här otäcka vanan. Du kan bara överraska dig själv med vad du kan när du verkligen tänker på det!

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att avstå från att röka. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.Source link