Sluta röka nu med dessa effektiva tips


Din familj skulle vara väldigt nöjd om du skulle sluta röka. Din läkare uppmanar dig förmodligen också. Alla, även försäkringsbolag, vill hjälpa människor att sparka den dödliga vanan eftersom inget gott kan komma ifrån det. Vad hindrar dig? Det är dags att sluta röka för gott, så använd följande tips för att hjälpa dig att ge upp vana.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. När du tänker på din lista kan det göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Tips! Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig att sluta röka. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé.

När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Vila är viktigt när du slutar röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova minst åtta timmar per natt.

10 minuter

TIPS! När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ställ in uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice smoothie.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den vanliga rökning.

Det första steget i något program för att sluta röka gör det åtagande att se det igenom. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna du vill sluta.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och slåss frestelser.

Försök inte sluta röka utan stöd. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att prata med dem som delar samma upplevelse kan hjälpa dig genom processen.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar, kanske du tycker att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Rökning är mer attraktiv för dig i stressstunder? Om denna situation låter bekant, är det klokt att aktivt söka ett annat uttag. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Övning kan ersätta rökning. Efter träning frigör kroppen endorfiner. Dessa får dig att må bättre och är en stor distraktion från cigaretter. Dessutom kommer du att förlora ämnesomsättning när du slutar och träning kan påskynda det.

Tänk på att gå till rådgivning för att sluta röka. Vissa människor röker på grund av känslomässiga problem. Och när dessa skäl tas upp skulle din önskan att röka också kunna gå. Tala med din läkare om rådgivning, och han eller hon borde kunna skicka dig till en bra terapeut.

Djup andning

Använd djupa andningstekniker för att slå ett cigarettbehov. Detta ger dig tid att tänka på orsaken till att du slutade. Det kommer att föra syre i kroppen, slappna av dig och hjälpa till att rensa ditt sinne. Djupt andning kan göras var som helst och teknikerna är lätta att göra.

Du har resurser, enheten och möjligheterna att sluta. nu är det dags att sätta dem alla tillsammans. Avsluta gör dig lyckligare och friskare, och det kommer att förlänga din livslängd med många år. Ta alla medel du skulle ha spenderat på tobak och köpa något trevligt för din familj för allt stöd de ger dig-de förtjänar det!Source link