Sluta röka nu med dessa effektiva tips


Alla har positiva avsikter att sluta röka, men aldrig följa igenom. Läs den här artikeln för att lära dig de bästa sätten att sluta röka en gång för alla. Använd sedan allt som du lär dig varje dag för att hjälpa dig att sluta för resten av ditt liv.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Ta din resa en dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare ordinera dig en medicin för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Sluta röka

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Taper ner din rökning. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Stopp kommer att starta dig på din nya väg. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

Gör inga undantag till din nya, rökfria regel. När du är frestad, kanske en enda cigarett inte spelar någon roll, men det kan sätta dig tillbaka efter allt ditt hårda arbete. Kom ihåg att om du grottar i en gång gör det det mycket lättare att rationalisera grottan igen.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Sluta röka

Passar och ha kul! Att sluta röka hjälper till att förbättra din lungkapacitet, vilket gör träningen mycket enklare. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. De endorfiner som släpps under träning kan i viss utsträckning uppfylla dina nikotinbehov.

Bli inte avskräckt om du misslyckas sluta en gång. Även de bästa ansträngningarna och de bästa människorna misslyckas ibland. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du kommer att undvika det här gången. Försök igen, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Få hjälp av dina vänner och familj. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Tänk positivt på att sluta röka. Berätta inte själv att du ger upp något du gillar. Istället, se ditt beslut att sluta som en gåva du ger dig själv. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Detta gör att nu verkar det vara mer förnuftigt och genomförbart.

Skulle rådgivning hjälpa dig? Ibland röker människor av känslomässiga skäl. När du tar itu med problemet, kan du ringa att röka blir mindre frekvent. Om det här är en strategi som du tycker skulle fungera för dig, gör ett avtal för att tala med din primärvårdspersonal för hänvisning till en rådgivare som kan hjälpa.

Var uppmärksam på vad dina vanor är. I vissa fall kan du lära dig att du är mer benägen att röka i vissa typer av situationer. Att sluta röka kan vara en svår process, så du måste vara beredd att hantera begär.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

Ta lite tid att reflektera över varför du vill sluta. Skriv ner dem och håll dem praktiska i din plånbok eller på fickan. När du känner dig villig att röka, läs artiklarna på listan för att hjälpa till att bekämpa frestelsen.

Sluta röka

Sluta röka bara för att någon annan sa till dig att det inte är anledningen till att du borde göra det. Faktum är att du kanske älskar din make och familj, men du kommer bara sluta om du är motiverad att göra det själv. Medan alla du älskar kommer att dra nytta av din bättre hälsa, slutar du röka är slutligen något du behöver göra för dig själv.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

För att stärka din beslutsamhet att sluta röka, undersök den extremt farliga effekten rökning kan ha på din hälsa. Titta på bilder av patienter med avancerad lung- eller munkreft eller läs historier skrivna av dem som lämnades när en älskad har försvunnit på grund av en rökrelaterad sjukdom.

Du borde nu vara både optimistisk och säker på din förmåga att sluta röka tack vare de tips du har läst här. Du behöver inte känna ånger om du går för det och slutar idag.Source link