Sluta röka nu med dessa effektiva tips


Din familj vill att du slutar röka. Din läkare pressar dig troligen också att sluta. Du kan även få rabatt från ditt försäkringsbolag. Så, varför rökning du fortfarande? Det här är en bra tid att sluta röka och aldrig se tillbaka, så använd informationen i följande artikel för att slutligen sluta.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

TIPS! Ta din resa en dag i taget. Avsluta kan vara en lång process.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. En hel del begär är ganska överväldigande. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begäret. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Secondhand Smoke

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som är nära dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Du har nu informationen att sluta röka för gott. Att vara en icke-rökare kommer att lägga år till ditt liv. Använd de pengar du sparar för att behandla dig själv och din familj till något speciellt.