Sluta röka nu med dessa effektiva tips


Nu är de flesta medvetna om hur farlig rökning kan vara, men det gör det inte lättare att sluta. Om du verkligen vill sluta röka, kanske är ett tryck i rätt kurs allt du behöver. Fortsätt på för några bra tips som hjälper dig i riktning mot att inte röka.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Tänk alltid på din motivation. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Oavsett din specifika strategi kan du få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för strävan att röka en cigarett.

Prova lite kraftfull träning. När du slutar röka, märker du omedelbart en förbättring av lunghälsan och ökad andningsförmåga, så att du kan träna lättare. Det kan också hjälpa till att undvika att sätta på pund tack vare en långsammare metabolism. Övning producerar endorfiner, som inte ersätter nikotinhöjder, men lindrar uttagssymtomen.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Ät massor av nötter, frukter och grönsaker när du slutar röka. Dessa kalorier är naturliga och hälsosamma sätt att hålla din kropp stark och hjälpa dig att sluta röka av flera skäl. För att du alltid har något att göra med dina händer och mun kan du beteende ersätta rökningens rörelser. Inkluderar dessa livsmedel i din dagliga kost kan också bidra till att skära ner på möjlig viktökning. Som en extra bonus hjälper alla extra vitaminer och mineraler dig att avlägsna din kropp.

När du bestämmer dig för att sluta röka, skaffa hjälp av vänner och familj. Informera dina nära och kära att du försöker sluta röka. Deras stöd, vård och uppmuntran kan verkligen göra en stor skillnad mellan att sluta och falla tillbaka av vagnen. Du bör också tänka på att gå med i en rökningstoppande grupp eller prova kognitiv beteendeterapi för att hjälpa ditt försök att sluta.

Ta reda på tiderna och platser som du vanligtvis röker. Försök att räkna ut när du är mest frestad att röka, så att du kan göra en lämplig plan att sluta. Om du vet när cravings är mest sannolika att slå, så kommer du att vara bättre beredd att stava dem.

Försök inte göra det själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, men några bra råd kan göra så mycket lättare. Genom att genomföra de tips och tips du har fått får du bättre chans att sparka vanan på kortare tid. Applicera de tips som anges här för att skydda hälsan hos dig och din familj.Source link