Sluta röka nu med hälsosamma sluta röka tips


Rökning gör dig en pariah bland rökfria vänner. Om du arbetar inomhus, är du tvungen att röka utomhus oavsett väder. Du är i huvudsak kedjad till dina cigaretter hela dagen, och att vara borta från dem kan vara en kamp. För att bryta denna fula vana, fortsätt läsa! Nedanstående artikel innehåller många metoder för att hjälpa dig att sluta röka.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Kom ihåg orsakerna som orsakade att du slutar för att vara motiverad.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Berätta själv att du behöver ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök. Detta kommer att göra ditt hus lukta rent och friskt, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Sök efter support via onlinemiljöer och forum. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det är bra att prata med andra ex-rökare så att du både kan jämföra de tekniker du använder för att hjälpa dig att sluta. De som redan har slutat kan bäst förstå och stödja den resa du har åtagit sig.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Att dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

De första dagarna av ett eventuellt sluta-rökning försök blir det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att eliminera all nikotin du har konsumerat. När 48 timmar har gått, kommer din längtan efter nikotin bara att vara psykologisk. Medan det fortfarande är svårt, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Om du slutar nu kommer dina chanser att få en allvarlig eller dödlig sjukdom, på grund av rökning, att minskas betydligt. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

Ta ett träningspass. Övning är ett bra sätt att hjälpa till att rensa ut dina lungor, bygga upp din kapacitet och öka blodflödet. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om det höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer det att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

TIPS! För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Om du är sjuk att röka, är du ungefär halvvägs för att sluta. Dessa tips har gett dig tekniker som kan hjälpa dig att sluta röka. Prova några av dessa tekniker för att befria dig från cigaretterna.