Sluta röka nu med hälsosamma sluta röka tips


Rökning är en otäck och ohälsosam vana som har allvarliga följder för dig och alla som finns runt dig. Du kan få lungcancer, hjärtinfarkt, emfysem och många andra tillstånd. De personer som andas i din andrahandsrök är också i fara. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Den här artikeln visar dig några användbara råd som hjälper dig att sluta röka.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Genom att göra den här listan kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom, och öka dina chanser att sluta för gott.

Sluta röka

Tips! Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

När du slutar röka, rengör ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Många tycker att placera motiverande budskap i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Oavsett, hitta ett visuellt sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i allmänhet hittar 10 minuter är en bra tidsram för begäret att passera.

För att hålla dig motiverad bör du tänka på hur din minskande hälsa kan påverka din familj. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Bli inte ett nummer!

Hälsorisker

Rökning är inte bara ohälsosam, men det är också farligt. Många av de stora livshotande hälsoriskerna är förknippade med tobaksprodukterna. Emphysema, lungcancer och hjärtinfarkt är några exempel på de hemska hälsoriskerna. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Sätt de råd du har hittat här i praktiken, och du kanske kan sparka den dåliga vanan för alltid.Source link