Sluta röka nu med hälsosamma stopprökningstips


Det är ingen hemlighet att rökning skadar din hälsa, men massor av människor är fortfarande vanligt upplysta. Det är lätt att prata om att sluta röka, men att följa igenom kan vara extremt svårt. Om du kämpar med att sluta röka, kommer följande artikel att vägleda dig för att göra rätt val under vägen.

Kan hypnos fungera för dig? Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, eftersom de har eller hanterar dem också.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper till att hålla sig borta från att röka.

Sluta röka

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

Minska rökning. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka en halv cigarett istället för en full cigarett.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Att ha en alternativ aktivitet planerad att hantera stress kan hjälpa dig att undvika att röka. Att ha flera planer på plats är idealisk, om en plan inte fungerar.

Tips! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Gör inga undantag till din nya, rökfria regel. Övertyga dig inte om att rökning en cigarett inte kommer att skada dina bra lösningar; en kommer snart att bli två, och allt ditt hårda arbete kommer att vara för ingenting. Berätta för dig de faror som tar den ena puffen kan göra. Detta kan stoppa dig i dina spår och göra det möjligt att kämpa bort från begäret.

När du slutar röka, kom ihåg att den första veckan alltid kommer vara den svåraste. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. När din kropp skyller nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Den psykologiska missbruk är inte lätt att övervinna, men att du vet att du har passerat det värsta av det är en bra motivator för att motstå uppmaningen att hämta en rök.

Som det har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Det viktigaste du måste göra är att vara stark, bestämd och redo att hålla dig med din målplan. Denna artikel ger en rad effektiva taktik för att hjälpa dig att göra just det, och äntligen leva ett liv utan rökning.Source link