Sluta röka nu med hälsosamma stopprökningstips


Vissa kanske tror att sluta röka är bara en fråga om att avyttra alla tobaksvaror och utöva stark viljestyrka när begär begär. Medan dessa saker är en start i rätt riktning, kan de sluta vara extremt svåra och du vill inte sätta upp dig själv för misslyckande. Det finns många alternativ tillgängliga för dem som vill sluta röka.

Kom med din egen personliga plan för att sluta. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att skapa den här personliga listan gör just det.

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Älskade Ones

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

TIPS! När drömen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Tala med din läkare om att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. En läkare kan också välja att ordinera läkemedel, om de anser att det är nödvändigt.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

Hitta support genom att gå med på forum eller samhällen för dem som försöker sluta. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Det kan vara till hjälp att prata med andra rökare om de olika sluttekniker som de har försökt. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

TIPS! Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Sluta röka nu. Välj inte ett datum för framtiden, sluta nu! Om du slutar nu kommer dina chanser att få en allvarlig eller dödlig sjukdom, på grund av rökning, att minskas betydligt. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

Slå inte på dig om du har en cigarett. Börja helt enkelt din plan igen. Massor av människor som slutade sluta röka misslyckades första gången de försökte. Allt du behöver göra är att identifiera den del där din plan slutade fungera, lappa det här "hålet" och försök igen. Du kan hitta framgång i samma situation nästa gång.

Feeling stressed

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.