Sluta röka nu med hälsosamma stopprökningstips


De flesta som röker vill verkligen sluta, men anser det svårt att nästan omöjligt att göra det och att de helt enkelt inte kan. Det kraftfulla rådet i artikeln nedan kan vara början på ett hälsosamt liv utan cigaretter.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för rökning, kolla din lokala recenter, kyrka eller community college.

Tips! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett.

Se till att du går om det ett steg i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk inställning och motivation för din resa.

Gör inte det själv. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Secondhand Smoke

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina älskade. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med att röka upphör.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att komma ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Du kommer troligen att finna att beslutet om att sluta röka är ett av de tuffaste besluten du någonsin kommer att göra. Detta behöver emellertid inte vara ouppnåeligt. Det kommer att ta mycket tålamod, beslutsamhet och tid. Det är en stor hjälp att få information och några idéer för att hjälpa dig. Med hjälp av råd från den artikel du just har läst kommer du på vägen att bli rökfri.