Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Även om det finns mycket information om hur skadlig rökning kan vara, har många fortfarande svårigheter att sparka vanan. Om du är bland massorna kan följande tips hjälpa dig. Applicera alla de som du tycker är mest användbara när du försöker sluta röka.

Att skriva saker ner kan förändra din mentala uppfattning. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, liksom att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Tips! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att uppnå detta höga mål. Varje person uppnår sin egen väg. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig. Att skapa din egen lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Övning är också ett utmärkt sätt att lindra stressavlastaren. Om du inte tränar regelbundet, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till åtagandet att se det igenom. De flesta misslyckas på grund av en negativ tankeprocess. Du kan förbli engagerad genom att påminna dig ständigt om orsakerna till varför du ska sluta.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Vägen till stopp är bara en process. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

TIPS! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att bidra mycket eftersom du skapar en källa till riktning.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De är där för dig och de kommer att vara där för vad du än spårar och uppmuntrar dig när du känner dig svag. Ett stödsystem är ett viktigt verktyg. Det här hjälper dig att uppnå din chans att lyckas sluta röka.

Det bästa sättet att sluta röka. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta. Bara försök att sluta och låt dig inte börja igen. Denna metod kan verka lite hård. Den har visat sig vara den mest effektiva på lång sikt.

Planera hur du kan hantera stress. Mycket rökare har vana att tända upp en annan cigarett. Håll en back-upplan praktisk om plan A inte fungerar.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

TIPS! När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. När ett lust slår till, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter.

Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen önskar att en annan inte kommer att skada dig, men det kan ångra allt ditt engagemang och hårda arbete, vilket raderar allt ditt hårda arbete. Kom ihåg att ha "bara en" kan starta om mental missbruk.

Att träna efter att du slutat röka blir lättare, så börja en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Att hålla aktiva hjälper dig att undvika att gå upp i vikt också. De endorfiner som släppts under träning kan uppfylla ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

Bli av med alla askkoppar och tändare som du kan ha runt ditt hem. Tvätta alla dina kläder och kom ihåg att rengöra ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Att göra dessa saker gör det mindre troligt att du inte kommer påminnas om att röka och sluta med ett cigarettbehov.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

TIPS! Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta.