Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Uppgiften att sluta röka kan bryta vilja till även den mest bestämda personen. Det kan vara särskilt svårt eftersom det oftast finns något som rökare får från att röka som kan tyckas att det uppfyller ett behov. Om du äntligen vill sparka vanan för bra, läs sedan vidare för tips och förslag som kommer att göra allt för dig.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plus och minusar om att stoppa. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de vansinnefulla fysiska abstinenssymptomen.

När du försöker sluta röka måste du hålla sig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

TIPS! Se till att du går om det ett steg i taget. Att sluta kan vara en lång process.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Medan den negativa inverkan av rökning aldrig ska ignoreras, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Vid någon tidpunkt kommer du att vara så skicklig att sluta att det blir permanent.

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. På så sätt kommer ditt fräscha lukthus inte påminna dig om att röka.

Hitta något som ger dig motivation, även om du känner dig som uppgift. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta. Oavsett vilken metod du valde, bör en visuell påminnelse hjälpa dig att kämpa mot din tobaks- och nikotinbegär.

Hitta support via onlineformulär och meddelandekort. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Det är bra att prata med andra ex-rökare så att du både kan jämföra de tekniker du använder för att hjälpa dig att sluta. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

TIPS! Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Använd "NOPE," a.k.a inte en puff någonsin för din mantra. Det är lätt att övertyga dig själv under värmen för tillfället att en cigarett inte kommer att skada något, men det kan ångra dagar, veckor, månader eller år med hårt arbete och engagemang. Låt dig veta att även om man har en kommer att orsaka mycket skada.

Övergång från rökning till träning. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Som en extra bonus kommer utövandet att kompensera de förändringar som din ämnesomsättning kan genomgå när du slutar och det här hjälper dig att få så liten vikt som möjligt.

Gör en mantra av dina främsta anledningar till att sluta. Varje gång du känner ditt beslutsfattande, upprepa dessa skäl högt för dig själv om och om tills craving passerar. Detta kan tänka på dina uttag, och hålla det på andra positiva saker som hjälper dig att komma igenom den här korta, men svåra perioden.

Sluta röka

Du bör be dina vänner och familjemedlemmar att hjälpa dig att sluta röka . Du bör berätta för de personer som är viktiga för dig att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att stödja dig, vilket kan göra en stor skillnad. Försök också grupprådgivning eller terapi för att hjälpa dig att sluta röka.

Det är väldigt viktigt att veta vilka utmaningar som kan uppstå när du fattar ditt beslut att sluta röka. Det är de första dagarna, veckorna och månaderna som är svåraste att stanna på kursen. Vanligtvis när du är stressad eller trött, är det när den plötsliga uppmaningen att röka uppstår. Var medveten om saker som leder till att du röker.

TIPS! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade, eller inte närmar sig den medvetna tankegången.

Det kan vara en hård känslomässig utmaning att sluta röka. Det är extremt lätt att ge in i begäret. Du har trots allt en missbruk. Försök att hålla en journal och skriva ner alla dina önskemål. Var specifik genom att inkludera tiden, hur det verkligen kändes, vilken aktivitet du deltog i och hur du hanterade den. Detta kan hjälpa dig att bli medveten om dina utlösare, vilket innebär att du får bättre chans att ta kontroll över dem.

Låt inte svårigheterna att sluta avskräcka dig från att försöka. Om du använder det du har lärt dig här, ger du dig en mycket bättre chans att lyckas. När du tänker på den här uppgiften ser du hur lätt det kan vara.Source link