Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Din make och barn har bett dig att sluta röka. Din läkare berättar förmodligen att du slutar vid varje möte. Ditt försäkringsbolag kan till och med chimes genom att erbjuda dig rabatt för att sluta. Tiden har kommit, så fortsätt läsa för tips som hjälper dig att sluta röka.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Denna metod att sluta har en 95 procent felprocent. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbelagd behandling. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och göra det lättare att sluta.

Dessa personer kan erbjuda tips, support och bra tips som hjälper dig att sluta. Du kan kolla din lokala kyrka, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Berätta för dig själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först. Även om du slutligen släpar, kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

TIPS! När ett cigarettbehov slår, försök att genomföra förseningar. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta kan bara vara den extra motivation du behöver för att hålla dig på rätt spår när du slutar röka.

Om du vill sluta röka för alltid, ta saker en dag i taget. Fokusera på att komma igenom bara en dag i stället för resten av ditt liv. Du kan alltid ställa in fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Ibland kan längtan efter nikotin vara mer än du kan hantera. Överväg nikotinersättningsterapi. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning i spåren.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta det i början av processen, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika klart. Avsluta är svårt, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Engagemang är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att avstå från att röka. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Om din kalla kalkonförsök att sluta röka misslyckades, använd nikotingummin eller hudplåster.

Till exempel, efter en vecka utan att röka, ta dig ut på en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, gå ut för en speciell måltid. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer uppmaningen att röka.

För att förhindra att du tar in dina nikotinavtagningssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. När du har lite tid, försök att omge dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

TIPS! Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök är farlig och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden.

Låt dina nära och kära veta att du planerar att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och hålla påminner om att du måste sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha ett starkt stöd för dig. Detta ökar din chans att lyckas sluta röka.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp när du försöker sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att vara när du slutar. Tänk på att andan inte luktar så illa, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Medan man vet att farorna med rökning kan skrämma lite för att sätta tobaken ner, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Sluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

TIPS! Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum.

Nu är du redo och har kunskapen att sluta röka för alltid. När du är fri från att röka, blir du friskare, mer nöjd med dig själv och dina val, och du kan sluta leva mycket längre. Ta alla medel du skulle ha spenderat på tobak och köpa något trevligt för din familj för allt stöd de ger dig-de förtjänar det!