Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som finns omkring dig. Om kan orsaka hjärtattacker, emfysem, lungcancer, halscancer och många andra allvarliga hälsofrågor. Dessutom är begagnad rök skadlig för människor runt dig. Detta är ytterligare en anledning till att det är nödvändigt att bryta vanan. Den här artikeln innehåller flera tips som kan hjälpa dig att sluta med framgång.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Åtta timmars sömn varje natt gör att du kan förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över otäcka begär.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverk med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom. Människor med erfarenhet som slutar eller går igenom samma sak som du kan erbjuda sina egna tips och råd. Du kan hitta grupper för stöd på lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegor.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav sig helt enkelt för fort. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar på din sluta röka resa. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang som du har velat gå till. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

Älskade Ones

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Sluta röka för att gynna dina nära och kära hälsa. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Ett litet steg mot att sluta kunde vara att byta cigarettmärken. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta är det första steget att sluta.

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. För att få de bästa resultaten är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Rökning har förmodligen varit något du brukade hjälpa dig att gå igenom stressiga situationer. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik för att koppla av när du är stressad. Tänk på yoga, meditation eller ens njuter av en promenad utomhus. Någon av dessa aktiviteter kan hjälpa dig att slappna av, lätta din kropp och sinne bort från att känna dig stressad.

Tala med din läkare om receptbelagda läkemedelslösningar för att hjälpa dig att sparka vanan. Rökningstopptekniken har utvecklats avsevärt under de senaste 10 åren. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Ha en chatt med din läkare om din rökning vana och se vilka tekniker de rekommenderar för att sluta.

Hälsorisker

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Nästan alla känner till de faror och hälsorisker som är inblandade i rökning. Det finns många hälsorisker i samband med rökning, såsom hjärtattacker, lungcancer och emfysem. Du kan också skada dem runt dig med begagnad rök. Det hoppas att de råd du har läst hjälper till att skapa en grund för att sluta.Source link