Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Rökning kan verkligen störa ditt vardag. Inte bara känner du dig ofullständig utan din rökning, du är ofta tvungen att avbryta dina dagliga aktiviteter för att gå ut och njuta av dina begär för en cigarett. Om du är redo att sluta röka, vill du läsa vidare. De avslöjar metoder som är bevisade effektiva för rökare som vill sluta.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Rökvanor

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Försök inte själv det här. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Se till att du noggrant rengör ditt hem när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Inte bara kommer ditt hus att se och lugna rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Oavsett din specifika strategi kan du få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för strävan att röka en cigarett.

TIPS! Ta din resa en dag i taget. Avsluta kan vara en lång process.

Sök support online. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Om du har ett supportsystem som består av andra som slutar, kommer det att hjälpa dig att hantera eventuella problem du kan ha.

Försök och träna när du kan. Att sluta röka hjälper till att förbättra din lungkapacitet, vilket gör träningen mycket enklare. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. De endorfiner som släpps under träning är inte på något sätt en ersättning för nikotinberoende, men kan verkligen hjälpa till att minska några av begären.

Om du återkommer, kom tillbaka på rätt spår och håll dig klar att sluta. De flesta misslyckas med sitt första försök men använder det som en lärande för din nästa gång. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du kommer att undvika det här gången. Du kan bara lyckas nästa gång.

TIPS! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

Byt din rökvanor för en träningsvanor. Din hjärna släpper ut endorfiner efter att du har tränat, vilket förbättrar ditt humör. En träning är också en utmärkt distraktion från dina begär. När du slutar röka förändras din kroppsomsättning, vilket kan få dig att gå ner i vikt. Träning kan dock hjälpa dig att undvika detta problem.

Ät hälsosam mat som frukt och grönsaker för att hjälpa dig att sluta röka. Att äta en hälsosam, balanserad kost av naturliga livsmedel kan hjälpa många orsaker. Att hålla din mun och händer upptagen kan hjälpa till att ersätta rökning. Genom att äta dessa saker hjälper du dig att negera någon viktökning. Som en extra bonus hjälper alla extra vitaminer och mineraler dig att avlägsna din kropp.

Att prata med en rådgivare kan hjälpa dig att sluta. Vissa människor röker som en följd av känslomässiga problem. Om det åtgärdas kan rökbehovet gå bort. Din läkare kan hjälpa dig att vägleda till en rådgivare.

TIPS! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.

När du bestämmer att du vill sluta är det nyckeln till att inte ge upp. De flesta som slutade med framgång har försökt sluta flera gånger innan de faktiskt slutar. Om du sviker i din strävan att sluta röka, tänk på vad som orsakade dig att hämta en cigarett och gör inte samma misstag igen.

Sluta röka

Berätta för dig själv att om du slutar röka, kommer du att kunna njuta av en underbar belöning. Förstå att du inte spenderar nästan lika mycket pengar när du slutar röka. Sätt pengarna åt sidan för framtiden, och använd det ibland för att behandla dig själv som en belöning för dina ansträngningar. Det här är en fantastisk motivator!

TIPS! Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom.

Många som är kreativa har funnit att ha en detaljerad dagbok kan verkligen hjälpa till med deras kamp för att sluta röka. Detta ersätter den terapeutiska effekt som nikotin har på många människor. Att skriva sina känslor i en dagbok uppnår samma mål, och bekämpar negativa känslomässiga symptom som är förknippade med uttag på en mycket hälsosamare sätt. Det bästa är att det är gratis.

Det första steget att sluta med är att du måste sluta. De tips du just läste borde ge dig resten av vad du behöver för att dike denna vana en gång för alla. Försök använda dessa tekniker för att sluta röka.Source link