Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Rökning kan vara allvarligt skadlig för många aspekter av ditt liv. Det påverkar hur du ser ut, eftersom nikotin kan få dina kläder att lukta som rök och det kan också fläcka dina tänder. Ännu mer oroande, rökning påverkar din inre hälsa dramatiskt. Lyckligtvis kan många om inte alla dessa negativa aspekter av rökning elimineras genom att sluta. Läs vidare för att lära dig hur du börjar sluta röka.

Sluta röka så lätt som möjligt. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

TIPS! Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta är ett effektivt sätt att försörja dig för att sluta helt.

Klipp tillbaka på rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Hitta support via online formulär och meddelandekort. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra människor. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika emotionella kamperna som följer med denna resa.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända sig till cigaretter. En cigarettbelysning är, för många rökare, en omedelbar reaktion på en stressfull händelse. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Se till att listan har mer än ett alternativ på det, om du behöver tillgång till mer.

Att sluta är en lång process, men du kommer att belönas för dina ansträngningar i många aspekter av ditt liv. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Välj några och börja idag!