Sluta röka nu och leta efter en ljusare framtid


Att sluta röka är en skrämmande uppgift för även de mest starka människorna. Det kan vara särskilt svårt eftersom det oftast finns något som rökare får från att röka som kan tyckas att det uppfyller ett behov. Ta lite insikter från denna artikel till hjärtat och använd dem för att göra den psykologiska och fysiska avbrottet från den cigarettvanan.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Sluta röka

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

TIPS! Att ta saker långsamt kan hjälpa dig sluta röka. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; bara sluta för idag.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Tänk på att använda nikotinsättning alternativ när du slutar röka. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Försök aldrig att sluta röka själv. Få hjälp av dina vänner och familj. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.Source link