Sluta röka nu och leva ett lyckligare liv


Det är vetenskapligt bevisat att cigaretter innehåller nikotin och att nikotin är beroendeframkallande. Det är därför det kan vara så svårt att sluta röka för gott. Se till att du vet hur du når ditt mål innan du avslutar.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

TIPS! En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det finns stor fördel i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

TIPS! Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Det har visat sig vara effektivt, när tiden går.

Tänk alltid på din motivation. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Hur som helst kan du hitta den här visuella påminnelsen som är praktisk i ansiktet av frestelse och begär senare.

Det är bäst att undvika situationer och aktiviteter där du normalt skulle tända när du försöker sluta röka. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

TIPS! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För de flesta människor, uppehåller sig de sena på natten, de ökar cigarettbehovet.

Om du inte lyckas med ditt första avslutningsförsök, bli inte nedtonad. Många människor misslyckas, även om de är ordentligt motiverade. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Du kan hitta seger i en framtida ansträngning på vägen.

Stopp beroende på en cigarett som hjälper dig att klara av stress, men det kan vara en lång tid vana. Om så är fallet måste du utforska andra alternativ för att hantera stress när det händer. Meditation, yoga, löpning eller andra aktiviteter kan alla hjälpa dig att hantera din stress på hälsosamma sätt.

Det är svårt att sluta eftersom nikotin är så beroendeframkallande. Avsluta presenterar mycket verkliga fysiska och emotionella utmaningar. Genom att använda några tips och tricks i den här artikeln kan du kanske lätta din kamp. Med tanke på rätt information och nödvändig bestämning är det möjligt att sluta röka!Source link