Sluta röka nu – Tips för att slutligen bryta vanan!


Att försöka sluta röka är en skrämmande syssla för även de tuffaste människorna. Det kan vara väldigt svårt att motstå dessa begär för en cigarett, oavsett hur mycket du vill sluta. Om du är allvarligt engagerad i målet att sluta röka permanent, har följande artikel många användbara råd för dig.

När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom.

Om du känner att du absolut måste röka, försök fördröjningsmetoden först. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Även om du slutligen röker, kan det försena det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Varje person gör saker på egen väg. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen.

TIPS! Många tycker att att ta ett nytt träningsprogram, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid de slutar röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta frisk.

Sluta röka

TIPS! Försök aldrig sluta röka själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja ha det om de hjälper dig att uppnå det här målet.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Att sluta röka är inte lätt, så du bör utnyttja stöd från dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för nikotinersättningsmedel.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i åtanke.

TIPS! Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, sköta dig en film efter en vecka av att vara rökfri.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Secondhand Smoking

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Så, både du och dina nära och kära kan leva hälsosamma på grund av ditt beslut att sluta röka.

TIPS! Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Du kan överväga att betala gymnastiksalen ett besök eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby.

Sammanfattningsvis finns det ingen anledning att vara rädd för förslaget att avta tobak från ditt liv. Det är möjligt att sluta med förtroende och beslutsamhet. Börja din strävan genom att använda de tips som anges ovan i din dagliga rutin idag. Du kommer att bli förvånad över att lära dig allt du kan göra när beslutsamhet sätter in.Source link