Sluta röka nu – Tips för att slutligen bryta vanan!


Rökning kan skada din hälsa och förändra din livsstil. Det kan påverka allt om ditt utseende, från att smita ditt leende för att göra dina kläder luktar som rök. Dessutom kan det få allvarliga konsekvenser för din hälsa. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. Gör inte hur du börjar sluta? Kolla in tipsen nedan.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Om du får en full natts sömn, hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chanserna att du faktiskt slutar. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

10 minuter

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om de 10 minuter inte var tillräckliga, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Tips! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta kan vara en lång process.

Försök inte sluta röka utan stöd. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och slutligen sluta vana.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan höja dina chanser att sluta röka. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett, hitta ett visuellt sätt att motstå frestelse så att du inte längtar efter en cigarett.

Tips! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana . Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa till stor del när du skapar en källa till riktning.

Använd Internet för att hitta online supportgrupper och forum. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det är bra att prata med andra ex-rökare så att du både kan jämföra de tekniker du använder för att hjälpa dig att sluta. Dessutom kommer andra quitters att vara beredda att erbjuda vägledning, eftersom alla möter samma utmaningar och hinder.

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar med avseende på utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Många, många har framgångsrikt slog denna vana; du kan också. Varför inte prova några av dessa tips idag?Source link