Sluta röka nu – Tips för att slutligen bryta vanan!


Rökning kan få en allvarlig skadlig effekt på din livskvalitet. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. Det kan också påverka din hälsa negativt. Studier har visat att praktiskt taget all skada du gör mot din kropp medan rökning är återgivbar om du slutar. För att komma igång på vägen för att vara rökfri läs vidare.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Tips! Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt.

Tala med din läkare om att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Kom upp med en givande belöning för varje uppsättning dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Om du läser om din lista kan du vara motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Skriv ut din femte lista över orsakerna till att du slutar röka. Upprepa dem när du känner att ett begär kommer på, eller när din motivation förloras. Detta kan ta fokus bort från ditt begär och lägga tillbaka det på det som är viktigt.

Deep Preatment

Om du verkligen vill röka, gör några djupa andningsövningar. Detta gör att du kan fokusera så att du kommer ihåg orsakerna till att du slutade med. Ibland kan du helt enkelt ta en tid och fokusera på att rätta till dig igen. Djup andning kan göras var som helst och teknikerna är lätta att göra.

Övervaka dina rökvanor. Ta reda på de tider där du är frestad att röka och göra nödvändiga justeringar för att sluta. Att klara krävningarna för tobak kan ge dig det bästa stället att sluta och hålla sig borta från cigaretter.

TIPS! Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Du kan tycka att det är bra att skriva inspirerande citat i din planerare eller ha ett smycke som påminner dig om din kamp.

När du äntligen bestämmer dig för att sluta röka, måste du vara fast besluten att inte ge upp. Majoriteten av människor som slutade med framgång gör det inte vid första försöket. Om du får begär och återfall, ge inte upp och försök komma tillbaka på vägen.

Det kan vara utmanande att permanent sluta röka. Men fördelarna med ditt liv gör det värt ansträngningen. När du ställt de tips som erbjuds i den här artikeln till handling, kommer du förhoppningsvis att känna dig motiverad för att sparka vanan för gott! Välj några av de tips som finns här för att hjälpa dig att komma igång med ditt beslut att sluta idag.