Sluta röka nu – Tips för att slutligen bryta vanan!


Även om du förmodligen redan vet hur rökning skadar dig, blir det inte lättare att sluta. Om du försöker sluta, kan ibland lite ljudråd hjälpa. Följande tips hjälper dig att komma igång.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicin eller en plåster. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande, och det kommer att göra det lättare att sluta röka.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att prata med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Berätta för dig själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först. Även om du slutligen släpper, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Övning är ett bra sätt att lindra stress som orsakas av nikotinuttag. Om du inte tränar regelbundet, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att få över dig att röka. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

TIPS! Många rapporter tar sig under vikt under eller efter den tid de slutar röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, den viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, inte deras dom. Låt dem veta att du kan vara skrynklig eller irriterad på grund av uttag, du kommer förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Att sluta röka är inte lätt, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött.

Samla stöd från alla som du älskar. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritisk.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok, behöver du hitta något annat att göra med dina händer eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett . Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som en ersättare.

Till exempel, när du fullbordar din första rökfria vecka, behandla dig själv med en film. När du når en månad utan att röka, gå ut för en speciell måltid. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen för att arbeta fram tills du glömmer att röka längre.

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra att sluta. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du ger dig möjlighet att röka igen måste du omedelbart ställa in ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. En gång stannar det, så var bara tålmodig.

Tips! Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler.

Hitta support via onlineforum eller samhällen för dem som försöker sluta. Det finns många webbplatser som är avsedda att hjälpa människor att röka. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra.

Planera framöver hur man hanterar eventuella stressfulla händelser som kan uppstå. Många rökare brukar röka när de stressas. Håll en back-upplan praktisk om en inte fungerar.

Under de första veckorna av ditt avslutande försök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Att byta till örtte eller inte gå till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är på sitt värsta.

TIPS! Det bästa sättet att sluta röka är att sluta idag. I stället för att välja en dag på vägen för att sluta, gör det idag.

För att hålla dig motiverad, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa sjönk väsentligt på grund av denna mycket farliga vana. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika är knuten till rökning cigaretter. Låt inte dig själv bli ett nummer!

De första dagarna är det svåraste. De första 48 timmarna är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. När din kropp skyller nikotin, är cravings vanligen psykologiska i naturen. Medan de fortfarande är mycket verkliga och kan vara intensiva, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

Försök och träna när du kan. Övning är ett utmärkt sätt att hjälpa till att rensa ut dina lungor, bygga upp din kapacitet och öka blodflödet. Ökad övning kommer också att se till att du inte får någon vikt efter att du slutat. Övning kommer också att ge dig en subtil rusning via naturliga endorfiner.

Sluta röka

Att sluta röka är extremt svårt för många människor, men ibland är det medveten om att några användbara tekniker kan göra det lite enklare. Vad du har läst i föregående artikel ska hjälpa dig att ge upp cigaretter utan alltför mycket besvär. Använd dessa förslag för att hjälpa dig att slutligen begå att sluta röka för din egen hälsa och hälsan hos dem som finns omkring dig.

Stopp beroende på en cigarett som hjälper dig att hantera stress, men det kan vara en lång tid vana. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Meditation, musik och yoga är några bra idéer att försöka. De kan minska svårigheten av dina begär för en cigarett och hjälpa till att minska stress.