Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Människor som börjar röka idag vet farorna, men de börjar ändå. Det är lättare att säga att du kommer att sluta än det är att faktiskt göra det. Läs vidare för att ta reda på hur du slutar nu när du är beroende av dig.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Du måste påminna dig om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta frisk.

Älskade

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och flytta med en hälsosammare livsstil. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Se till att du har stöd från nära vänner och nära och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotin patchar som hjälper till att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad . Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta, och skriv ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Älskade Ones

Kick röken vana för dina älskade hälsa. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Inte bara kommer du att bli friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att bli friskare.

TIPS! Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

Som du just har lärt dig genom den här artikeln kan du sluta röka om du verkligen tillämpar dig själv. Nyckeln till att sluta är återstående bestämd och följa de riktlinjer du själv har fastställt för att hjälpa dig att uppnå detta mål. Om du följer råd från den här artikeln kommer du också att kunna bli av med din rökning vana för gott på nolltid.Source link