Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Rökning är en ohälsosam aktivitet som kan få allvarliga negativa konsekvenser för både dig och de som finns omkring dig. Rökning är känd för att orsaka lungcancer, hjärtsjukdomar och hjärtattacker. Den andra handens rök är också i riskzonen. Det här är en utmärkt anledning till att stoppa rökning är så viktigt. Följande artikel här ger dig råd om att du slutar effektivt.

Att skriva ner saker kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, vilket bör göra det lättare att sluta.

Du måste göra din rökning avstängning så mycket som möjligt. Att kyla kalkon är definitivt inte framgångsrik. Det handlar om en stor chans att göra detta kommer att misslyckas för dig. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicin eller en plåster. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstegen och sluta sluta.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Undvik att gå kallt kalkon.

Dessa människor kommer att ge dig vägledning, vägledning och råd om hur du slutar. Stödgrupper finns på många ställen, fritidscenter, så ta tid för att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Att sluta röka är inte lätt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, komplettera dina försök med nikotinersättning produkter som nikotingummi eller fläckar.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta.

Om du tenderar att röka medan du kör eller dricker, är det viktigt att du justera hur du gör sådana saker, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Försök hitta någon typ av ämne.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp när du försöker sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du slutar. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig bör ignoreras, kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

De flesta kommer inte att lyckas sluta med första försöket. När du slutar försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du upplever ett bakslag, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Fortsätt sluta och gå längre varje gång, medan du lär dig vad som orsakade dig att röka igen varje gång.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Det första steget att sluta röka är att helt sluta. Stoppning startar din nya väg. Försök bara att sluta och börja aldrig igen. Den här metoden kan verka lite hård. Det har faktiskt visat sig att den här metoden kan vara ganska effektiv.

Om du röker hemma, ge den en komplett skrubbning när du har slutat. Tvätta och måla dina väggar, inklusive: mattor, och tvätta dina fönsterbehandlingar, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Detta kommer att göra ditt hem lukt rent, ditt nya luktande hus kommer inte påminna dig om att röka.

Håll dig borta från de situationer där du normalt skulle röka.

Tips! För att sluta röka mer tolerabel, bara ta ett steg i taget. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag.

Den första veckan efter att du börjar sluta röka kommer säkert att vara det svåraste. De första 48 timmarna är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter det skedet kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt av natur. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svår att arbeta igenom blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Lungkapacitet

Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, eftersom din lungkapacitet omedelbart börjar förbättra . Regelbunden träning kan också hjälpa dig att avvärja eventuell viktökning. De naturliga endorfiner som frigörs under träning kan i viss utsträckning uppfylla dina nikotinbehov.

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller göra processen lättare.

Bli av med alla askkoppar och tändare som du kan ha runt ditt hem. Tvätta alla dina kläder och kom ihåg att rengöra ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Detta kommer att hjälpa dig av dina rökning dagar att utlösa ett begär.

Få dina nära och kära involverade när du fattar beslutet att sparka rökning vana. Låt alla veta att du har bestämt dig för att sluta röka. Deras godkännande och hjälp kan vara nyckeln till din framgång. Du kan också tänka dig att gå med i en supportgrupp eller försöka kognitiv beteendeterapi som hjälper dig att sluta.

Använd mening när det gäller att äta. Börja inte med en diet när du försöker att sluta röka. Du borde istället följa ett balanserat sätt. Rökning påverkar antagligen sättet att hälsosam mat som frukt, färska grönsaker och vissa mejeriprodukter. Att äta dessa livsmedel kommer inte bara att öka din hälsa utan också hjälpa dig att sluta röka.

TIPS! Samla stöd från alla som du älskar. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik.

Många människor som framgångsrikt slutar röka utan att använda ett upphörande hjälpmedel åstadkommer detta genom att ändra sin attityd. Om du förstår att du slutar röka som en "en dag i taget" -fenomen, blir det mycket enklare att vinna denna kamp.

Det kan vara känslomässigt utmanande att sluta röka. Cravings är riktiga saker och de är inte alltid lätta att ge dem.

Många kreativa typer har funnit att ha en detaljerad dagbok kan hjälpa till med deras kamp för att sluta röka. De flesta människor röker för att slappna av eller för att lugna nerverna. Att skriva regelbundet i en journal ger dig ett hälsosammare sätt att arbeta ut depression, ångest och depression ur ditt sinne. Det bästa är att det är gratis!

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar.

Rökning är inte bara ohälsosam, det är farligt. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv. Ställ råd från den här artikeln för att arbeta i ditt liv och förhoppningsvis stoppa ditt beroende av att röka.

Använd all information du har samlat om ämnet Array for Success. Fortsätt lära dig, och dörrarna kommer att öppna för dig. När du vet allt du kan om, blir du en mästare på fältet.Source link