Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Många vill sluta röka. Cigaretter skadar allas hälsa och har en särskild långsiktig inverkan på lungorna hos rökare. Så om du verkligen vill ha ett slut på rökvanorna, läs vidare.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Berätta själv att du behöver ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Att skapa denna personliga lista gör just det.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta själv att du ska vänta fem till tio minuter innan du röker.

Sluta röka

TIPS! Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

TIPS! Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. Utdrag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Hitta support genom att gå med på forum eller samhällen för dem som försöker sluta. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Det kan vara till hjälp att prata med andra rökare om de olika sluttekniker som de har försökt. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Även om psykologiskt begär kan vara svårt att hantera, är de inte så nära så traumatiska som fysiska begär.

TIPS! Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din familjedoktorn kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte skulle ha tillgång till.

Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig några bra idéer om hur du slutar röka och behåll cigaretter ur bilden för gott. Försök att komma ihåg att vara stark, och kom ihåg att du inte bara gör det själv, utan att leva ett långt liv för dem du älskar. De tips du har lärt dig i den här artikeln kan hjälpa dig att göra just det.Source link