Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Många människor önskar sluta röka, men de känner att det är för svårt och att de inte har den viljestyrka som krävs för att sluta. Dina första steg till framgång kan göras lite lättare genom att läsa och använda de råd och tips som du hittar i den här artikeln.

I händelse av att lusten att röka smälter din beslutsamhet, åtminstone försöka skjuta upp den så länge som möjligt. Ta en lång promenad, gör disken eller lägg bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väder en stark begär. Skulle du fortfarande ge efter för begäret, kan tvinga dig att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga totala.

När en begär kommer att äta efter att du slutat röka, räcka efter grönsaker och frukt. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanligt för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matarna, som frukt, grönsaker och fullkorn.

TIPS! Ta varje dag en åt gången. Att sluta röka är en process.

Prata med din läkare om att sluta röka. Din läkare har tillgång till resor som slutar röka som du inte gör. Han kan också förskriva mediciner för att hjälpa till att behandla ångest och stress, hantera begär eller andra hälsoproblem som uppstår när du slutar.

Secondhand Smoke

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så snart som du kan. Långt ifrån att vara ofarligt är det känt att begagnad rök orsakar cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Att sluta minskar din familjs exponering för rök i begagnat skick, så att de är mindre benägna att bli allvarliga sjuka om du slutar. Att sluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

TIPS! Liksom med andra beroende, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för evigt.

Att hålla en positiv inställning kan vara den extra motivationen att sluta röka. Tänk positivt på hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du slutar röka. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukten från ditt hem och din bil. Att tänka på allt det goda som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Tänk alltid på din motivation. Det kan innebära att du låter motiverande meddelanden fastna på din kontorsvägg eller att ha ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett din specifika strategi, att ha en visuell påminnelse kan hjälpa dig att bekämpa lusten att röka en cigarett.

Att sparka vanan kan vara bland de svåraste saker du någonsin kan försöka. Att sluta röka är dock inte omöjligt. Naturligtvis är det en process som kräver tid, uthållighet och engagemang. Det kan också hjälpa dig att använda din kunskap, såväl som några bra tips, för att komma igång. Om du implementerar det du har lärt dig här kommer du att göra med cigaretter för livet!

TIPS! Om du funderar på att sluta, ha en uppriktig diskussion med en läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan få någon annanstans.Source link