Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Rökning är dålig för din hälsa och för vår hälsa. Det är känt att leda till en rad hälsoproblem, såsom hjärtattacker, emfysem och lung- och halscancer. Forskning har visat att andrahandsrök orsakar farliga hälsofrågor också. Det är därför det är viktigt att sluta. Denna artikel kommer att ge underbara råd att sluta röka permanent.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

Sluta röka

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. 95% av tiden, kommer personer som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

Tips! Kom med din egen personliga plan för att sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

TIPS! Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

Rökare har en väsentligt större risk för ett antal farliga medicinska tillstånd. Några stora hälsorisker som röker orsakar är lungcancer, emfysem och hjärtinfarkt. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Förhoppningsvis kommer du att kunna bättre sluta röka genom att följa rådet i den här artikeln.Source link