Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Rökning ruinerar ditt liv. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. Den värsta delen är att det skadar dig fysiskt. Genom att stoppa kan du ångra all den skada som rökning har gjort. Om det inte har varit lätt för dig, fortsätt läsa för några tips som kan hjälpa dig att bli lättare.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till lokalt gym. Dessutom ökar träningen stress och ångest.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du slutat röka. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig ska ignoreras, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

TIPS! Se till att du äter bra. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är associerad med att sluta.

Gör ett försök att minska din rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Du kan också röka endast hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära tillbaka.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse för vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Tips! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp.