Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Din familj har bett att du försöker sluta röka. Din läkare vill att du ska göra det också. Ditt försäkringsbolag spelar även chimes i genom att erbjuda dig en sluta rabatt rabatt. Så varför rökning du fortfarande? Det finns ingen bättre tid än att sluta röka, så fortsätt läsa för några mycket användbara råd om hur du kan sluta, en gång för alla.

Ett hjälpmedel för att hjälpa dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Fortsätt försiktigt på en dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. Det finns inget fel i att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka upphörande.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Om din kalla turkeyansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Tvinga dig själv att göra någonting, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Nu när du har den information du behöver, kan du sluta röka för gott. Att stoppa din cigarettvanor låter dig bli lyckligare, friskare och du kommer att leva längre. Använd de pengar du sparar för att spendera på din familj och visa dem ett stort tack för deras stöd.Source link