Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Det finns miljoner människor som önskar att de kunde sparka sin rökning beroende. Hälsosam, ingen drar nytta av att röka, och alla förlorar. Så titta igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Åtta timmars sömn varje natt gör att du kan förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över otäcka begär.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Din kropp kommer sannolikt längta efter mat när du slutar röka, så låta dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Minska mängden cigaretter du röker. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till med att sluta. Det finns fler nya produkter på marknaden än någonsin som är utformade speciellt för att hjälpa människor sluta röka. Det finns många medicinska alternativ, förutom nikotinutbytesprogram, som hjälper dig att ta över abstinenssymptomen. Konsultera din läkare och se om de kan peka dig i riktning mot en produkt som kan hjälpa dig att sparka vanan för alltid.

När du bestämmer dig för att sluta röka, sätt dig ner och lista alla orsaker till varför du kom till det beslutet. Använd den här listan som en sista utväg att läsa när du får ett starkt begär att röka.

Förhoppningsvis har du hittat en viss insikt från att läsa den här artikeln om vad du behöver för att sluta röka en gång för alla. Tänk på att trots att det är svårt att sluta röka är det en av de bästa sakerna du någonsin kommer att göra för din hälsa, ett längre liv och att stanna runt för de nära och kära i ditt liv som behöver och vill ha dig runt.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.Source link