Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


Massor av människor rapporterar att det är mycket svårt att sluta röka, men det kan bara vara för att de inte är helt säkra på hur man gör det. Liksom med allt, ju mer kunskap du har på att sluta, desto enklare är det. De råd som ingår i denna artikel kommer att komma igång på vägen för att sluta.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. Det kan göra att cigaretter verkar mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

När du väl bestämt dig för att sparka röksvanan, berätta för din familj och vänner. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Sluta röka

TIPS! Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig som möjligt. Försök inte åka kallt kalkon.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. En hel del begär är ganska överväldigande. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig för att undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

TIPS! När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att ha druckit ett stort glas vatten.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Vid denna tidpunkt vet du förmodligen hur nödvändigt det är att lära sig olika metoder för att röka upp. Så snart du lär dig vad som fungerar och vad som inte fungerar, blir det lätt att sluta röka. Följ de tips som anges i den här artikeln, och det kommer att vara möjligt för dig att sluta röka framgångsrikt.Source link